Product details
Jedna z najlepszych odmian arabiki, pochodząca z Kenii. Uprawiana w sposób tradycyjny na wysokości 1700 – 1800 m n.p.m.. Okres zbiorów: listopad-grudzień. Ziarna w pełni myte, suszone na słońcu. Kawa o pełnym body i bogatym intensywnym smaku. Charakteryzuje się świeżym kwiatowym aromatem z nutami bergamotki, czarnych jagód i trawy cytrynowej o winnym finiszu.
Szczegółowe informacje
Waga | Brak danych |
---|---|
Opakowanie | 0,25 kg, 0,5 kg |
Pochodzenie | Kenia |
Gatunki kaw | Arabika 100% |
Odmiana botaniczna | Batian, Ruiru 11, SL28, SL34 |
Region | Kirinyaga County |
Wysokość upraw | 1500 – 1800 m n.p.m. |
Obróbka | Myta |
Stopień wypalenia | Light |
Profil smakowy | czarna porzeczka, jagody, przyprawy korzenne |
Przeznaczenie | espresso kawiarka alternatywa |